Hvordan fastholder man en medarbejder, der er sygemeldt pga. mentale helbredsudfordringer?

Angst, stress, depression og andre mentale helbredsudfordringer kan skabe langvarigt sygefravær og nedsat arbejdsevne hos medarbejdere.

Flere af deltagerne i Sund ITledelse har denne udfordring tæt inde på livet. Hvad gør man, når en medarbejder bliver syg af angst eller stress? Hvordan finder man en balance, hvor virksomheden får det de har brug for og måske holder fast i medarbejderen. Som dermed ikke mister sit arbejde?

Der skal lægges en plan, hvis medarbejderen skal blive rask og arbejdsdygtig igen

Det er lettere sagt end gjort. I dette projekt har vi rådgivet en del ledere til, hvordan de bedst kan gribe situationen an.  Afhængig af, hvor meget de er villige at gøre for at holde fast i medarbejderen. Og hvor meget han har mulighed for at komme tilbage. Og hvordan.

sygefravær fastholdelse

Som leder behøver man ikke stå alene, når langtidssygefravær truer med at ødelægge virksomhedens overskud og medarbejderens arbejdstilknytning. Et godt sted at starte er, at hive fat i os. Så der kan blive lagt en plan, som tilgodeser alles interesser bedst muligt.

Godt Arbejdsliv har arbejdsfastholdelse grunget mentale helbredsudfordringer som speciale. Derfor ligger der mange blogindlæg om at fastholde sygemeldte på GodtArbejdsliv.dk

Læs fx disse indlæg: