Selvom man har startet en virksomhed sammen for 5 år siden, er man ikke nødvendigvis stadig enige

I en virksomhed med 5 partnere og demokratisk lederskab, er det afgørende at forventningerne til hinanden hele tiden afstemmes.

Ofte havner vi i maskinrummet og diskuterer de dagligdags opgaver. Men glemmer at kigge op og se, hvor man er på vej hen. Eller checke om sidemanden er ok.

Måske har en af lederne den visionære rolle og det overordnede strategiske ansvar. Måske glemmer han bare at informere og inddrage de andre partnere i de mere langsigtede beslutninger.

Forventningerne der blev usynlige

Godt Arbejdsliv deltog i et møde med en partnergruppe, der er rigtig gode til at løse tekniske problemer. De har et fremragende produkt og en holdbar virksomhed. Men lige for tiden går det rigtig hurtigt, hvorfor alle partnere og medarbejdere er ret pressede. Der skal løftes mange opgaver af den enkelte, når man ikke er ret mange til at løfte dem sammen.

Derfor var trivslen ved at være udfordret. Det var nødvendigt at stoppe op et øjeblik, for at blive klogere på hvorfor. Og finde løsninger på, hvordan virksomheden kan forblive sund og produktiv.

Nedenstående er et udsnit af de elementer der kom på tavlen, da spørgsmålene gik fra: har vi styr på opgaverne til :hvordan har du det og hvad er det bedste/værste ved at være her?

Det blev til en god debat om, hvilke strukturer der skulle styr på for at trives. Inklusiv hvordan partnergruppen husker også at sætte fokus på hinanden, midt i alle opgaveløsningerne. Og gør forventningerne til hinanden og sig selv tydeligere.